Kundvagn (0)
 
bostadsrättsföreningar
Sök förening:
Sök bostadrättsförening:
Telefon: 026 - 423 20 00
 
 
   
Ladda ned demo för Bostadsrättsföreningar: Demo - Bostadsrättsföreningar bostadsrättsföreningar
Ladda ned demo för BRF Register Boende: Demo - Boenderegister boenderegister
 
 
 

Frågor & Svar

Hur levereras era register?

Svar:
Dom levereras som excelfil via e-post, vilket bäddar för en relativt snabb leverans. Väldigt stora filer levereras via en nedladdnigslänk.

När får man leveransen?

Svar:
I fall beställningen görs under arbetstid så har ni i regel leveransen inom 1-2 timmar, i annat fall samma dag. Endast vid extremt hög arbetsbelastning levereras beställningen dagen efter. Kontakta oss ifall ni mot förmodan inte fått leveransen inom 2 dagar. Då undersöker vi vad som hänt med eran beställning.

Vilka uppgifter ingår?

Svar:
Se vad som ingår för bostadsföreningar
Se vad som ingår i ett boenderegister

Hur ser ett register ut? Finns det något exempel:

Svar:
Ja, demos finns att ladda ned för att se hur registren ser ut:
Demo - Bostadsrättsföreningar
Demo - Bostadsrättsboende

Har ni e-postadresser till bostadsrättsföreningar?

Svar:
Nej, vi har inte möjlighet att leverera e-postadresser. Vi kan helt enkelt inte få tag på dessa. Även om vi skulle göra det, så finns det vissa regler kring hur man får skicka e-post. En bostadsrättförening är inte något aktiebolag, som man däremot har rätt att skicka till.

Har ni årsredovisningar till bostadsrättsföreningar?

Svar:
Nej, för tillfället har vi inga årsredovisningar, men framöver kommer vi att ha det.

Har ni stadgar till bostadsrättsföreningar?

Svar:
Varje bostadsrättsförening har sina egna stadgar och man kan vända sig till styrelsen i den specifika föreningen för att få dessa. Oftast så ser dessa relativt lika ut för alla föreningar och generella stadgar kommer vi att kunna presentera framöver.

Kan man få ett utdrag ur lägenhetsregistret hos er?

Svar:
Om man med lägenhetsregister menar specifik data såsom lägenhetsnummer, antal rum, bostadsarea, kökstyp samt lägenhetskategori, så förfogar vi ej över denna information. För att få ett utdrag ur ett sådant lägenhetsregistret får ni vända er till Skatteverket.

Det vi däremot kan plocka fram är antalet lägenheter hos varje bostadsrättsförening samt adress -och kontaktuppgifter till boende i dessa. Så i den bemärkelsen så har vi ett "lägenhetsregister". Vad gäller kvadratmeter så har vi uppgifter om den totala ytan hos varje förening, men ej om de specifika lägenheterna inom föreningen.

Om man vill ha namnet, organisationsnummret, adressen eller telefonnummer till en viss bostadsrättsförening; kan man få det hos er utan att behöva köpa ett helt register?

Svar:
Vi kan inte se några detaljer om föreningarna. Vi måste först få en beställning för att vi ska kunna få tillgång till registret. Det är först då som vi kan se detaljer om föreningarna.

Hur går det till att beställa etiketter?

Svar:
Kontakta oss så ger vi er en offert utifrån antal bostadsrättsföreningar som finns i det register ni beställt. Eventuellt så vill ni kanske bara ha etiketter på vissa av föreningarna i registret.

Hur går det till att beställa trycksaker?

Svar:
Vi har en PDF med lite information och prissättning: Ladda ned här. Studera PDF:en för att se om prissättningen passar era behov. Vill ni trycka upp annat antal än de exempel som visas i PDF:en så går även detta bra. PDF:en är till för att ge en ungefärlig bild av prissättningen. Så går vi tillväga då ni vill beställa trycksaker:

  1. Meddela oss att ni är intresserade av trycksaker och distribution av dessa ut till mottagarna. Bestäm vilket register ni vill ha. Ni behöver inte köpa det i detta läge, även om det är OK för vår del ifall ni ändå vill köpa det på en gång. I första hand är det till för att få ett antal poster att räkna på för att tillverka offerten för trycksakerna. Ni uppger erat telefonnummer samt eventuellt e-postadress.
  2. Vi ber det tryckeri som vi samarbetar med kontakta er samtidigt som vi till tryckeriet uppger antalet poster till tryckeriet så att dom har något att räkna på. Ni blir sedan kontaktade av en person från tryckeriet där ni uppger vilket typ av trycksak ni är intresserade av. Ni har även möjlighet att då diskutera andra typer av trycksaker än enbart dom som visas i PDF:en. Ni kan även i detta läge uppge ifall ni redan har färdigt originalarbete (motivet som ska tryckas) eller om ni behöver hjälp med detta. Tryckeriet ger er sedan en offert direkt i telefonen, alternativt så återkommer dom med en sådan.
  3. Ifall priset känns bra för er, så kan ni återkomma till oss för att köpa registret (ifall ni nu inte köpte det redan i steg 1). Vi skickar sedan registret till tryckeriet så att dom kan sköta tryck samt distribution av trycksaken till er tänkta målgrupp.

Kan man vända sig till er ifall man har hamnat i en tvist med styrelsen i en bostadsrättsförening där man bor?

Svar:
Nej, vi kan inte hjälpa till med juridiska frågor. Vissa efterfrågar en slags "hyresgästförening" för bostadsrättsföreningar, för att då få hjälp i olika frågor. Detta kan vi ej hjälpa till med. Vi säljer endast adressuppgifter till bostadsrättsföreningar samt boende i föreningarna.

Hur mycket kan jag ta betalt för min lägenhet?

Svar:
Vi kan ej ge några råd i sådana frågor. Vi säljer endast adressuppgifter till bostadsrättsföreningar samt boende i föreningarna. Vi råder er istället att ta kontakt med en mäklare.

Hittar ni ej svaret på just eran fråga?

I så fall:
Kontakta oss på telefon 026 - 423 20 00 eller maila info@brfregistret.se.

 
Fastighetsregistret
i Gävle AB

Box 6032
800 06 Gävle

Telefon: 026 - 423 20 00
Org.Nr: 556825-5417
 
 
 
   
© Alla rättigheter tillhör Fastighetsregistret i Gävle AB
Box 6032, 800 06 GÄVLE - Telefon: 026 - 423 20 00

   
Adresser Privatpersoner
Sveriges Skolor
Fastighetsregistret
Samfällighetsföreningar
Villaägare
Adressregister Ordlista
Fastighetsägare
Adresser Fritidshus Företagsregister
Skogsägare
Privata Hyresvärdar